Amb el ritme d’informació que ens trobem a la xarxa és normal tenir la sensació que constantment estem amb l’aigua al coll i no tenim temps de llegir, processar i molt menys gaudir de la infinitat de continguts interessants (i gratuïts) que hi podem trobar. Per resoldre això, donar-nos temps per parar i respirar i augmentar la nostra productivitat en general, sorgeixen eines com Instapaper.

Instapaper ens permet, a través de diverses eines, guardar els textos interessants que trobem mentre naveguem per tal de poder-los llegir més endavant, quan tinguem temps. A qui no li ha passat d’estar navegant per feina i sense temps per perdre i anar-se a topar per casualitat amb un article fascinant sobre el seu tema d’interés preferit? Amb Instapaper pots guardar-lo de manera que quan arribi el moment adeqüat (amb el cafè de diumenge, amb la cervesa després de la feina…) el puguis llegir des del teu dispositiu preferit: ordinador, iPad, Kindle, etc… fins i tot paper!

L’únic que has de fer per començar és crear-te un compte a Instapaper. Un cop el tinguis has de preparar les eines que faràs servir per guardar les coses “per llegir més tard”:

– pots instal·lar-te a la barra de preferits del navegador el botó “Read Later” (arrossegant-lo) des de la web d’Instapaper

– si fas servir Google Reader, el botó “read it later” també serveix per guardar l’article que tinguis sel·leccionat

– alguns navegadors tenen plugins especials per Instapaper, per exemple Chrome o Firefox

– comprova les aplicacions que fas servir per llegir informació (lectors d’RSS, aplicacions per gestionar Twitter…) cada vegada n’hi ha més que estan adaptades per “guardar a Instapaper” (veure per exemple la llista d’aquí sota, aquí les veuràs totes)

Un cop t’hagis organitzat, ja pots començar a gaudir-ne!

– pots llegir els teus articles a l’ordinador a través de la web d’Instapaper

– pots sincronitzar-ho amb la teva Kindle o lector d’ebooks

– pots baixar-te l’app d’iPhone o d’iPad

Les aplicacions són de pagament però inclouen funcionalitats fantàstiques com ara: carpetes per ordenar els textos, diccionari anglès, la possibilitat de cambiar el tipus i el tamany de lletra, la possibilitat de descarregar fins a 500 articles per a moments en que no tenim connexió…etc.

Des de fa poc a més, s’hi han afegit unes funcions “socials”. Podem marcar amb un “m’agrada” els millors articles i llavors tenim l’opció de compartir-ho a través de diferents aplicacions i xarxes socials: Facebook, Twitter, Tumblr, Pinboar i Evernote.

Per acabar, si estem faltats de suggeriments per llegir, podem veure els “m’agrades” dels nostres amics que també utilitzen l’eina aixó com la sel·lecció d’uns “editors” propis.

Feu servir Instapaper? Quina rutina teniu creada? Algun suggeriment? ens veiem als comentaris! :-)

Altres articles interessants