De vegades sospito que el que mou internet no és el porno com diuen, sinó els cuinetes que busquem receptes 😉 De fet jo cuino amb el mouse a la mà, o l’ordinador sobre el marbre de la cuina (tot i que no ho recomano, és que m’agrada el perill…). Evidentment, els de can Google pensen com jo i per això han creat una nova vista per a les cerques especial per a receptes.

De moment només funciona a USA i a Japó, però això no vol dir que no poguem cercar des de Catalunya. Només caldrà anar a Google.com (en comptes del .cat o el .es…) i tenir en compte que per ara, és clar, les receptes seran en anglès. Que no us freni l’idioma, si la cosa és complicada utilitzeu Google Translate per llegir la pàgina en català (us dic que funciona, jo he arribat a llegir receptes en serbi…)

Només cal que cerquem, per exemple un plat pel seu nom, i que escollim l’opció “Recipes” del menús de la dreta:

Això fa que Google elimini els resultats que no són rellevants (per exemple els de webs de restaurants que tenen nom de plat). Podem cercar de moltes maneres, per tipus de plat, per ingredient, per tipus de cuina o fins i tot per esdeveniments concrets.

Un cop tenim els resultats, els podem filtrar segons els ingredients que volem (o no volem) que incloguin, segons el temps de preparació i segons les calories (falta una opció per triar segons lo bo que queda el resultat final no? 😉 )

Podeu llegir l’explicació al blog oficial de Google o veure aquest vídeo on ho explica un dels seus chefs (fa gràcia veure les cuines de Google…):

Si teniu un blog de cuina, us recomano que llegiu l’explicació que fa l’amic Starbase a Decuina.net. Sembla ser que de cares a quan aquest servei s’extengui a altres països i idiomes hi ha una manera recomanada de “codificar” les receptes.

Bon profit!

Altres entrades interessants: