Si sou una mica com jo, haureu hagut de lluitar en algun moment contra la desorganització que s’apodera de les nostres vides, per molt digitalitzades que estiguin. Avui us porto un recull d’enllaços que, espero, resolguin alguns dels vostres problemes de desorganització, si en teniu (i si no en teniu, expliqueu-nos als comentaris com ho feu, us ho agrairem!)

1. Posti.ca

Postica és una aplicació online que et permet crear post-its virtuals. Podem crear un taulell amb post-its de diferents colors, es poden moure i re-ordenar, editar i afegir-hi arxius. També podem compartir el nostre taulell amb altres o enviar notes a taulells d’altres usuaris a través del seu email. Fins i tot podem enciar notes des de Twitter o veure-les a iGoogle. L’avantatge és que els post-its virtuals ens segueixen allà on van (es pot accedir al nostre taulell des de qualsevol ordinador) i no es desenganxen! L’he fet servir per a estructurar aquest article i ha resultat molt útil!

2. Klok

Klok és una aplicació d’escriptori gratuïta que ens permet fer un seguiment del temps que dediquem a cada tasca, projecte, activitat… Tot amb una interfície molt ben dissenyada, amb codis de colors per a cada tema, molt fàcil d’editar (arrosegant, omplint els detalls…) i amb la possibilitat de generar informes detallats. Perfecte per als que cobreu la vostra feina en funció de les hores facturables.

3. Evernote

Evernote és el rei dels programes per a organitzar-se, el seu slogan és “recorda-ho tot” . Es tracta d’una aplicació online gratuïta amb versions per a escriptori i per a móbil que es sincronitzen i que et permeten recollir en “anotacions” tot allò que volem recordar per a més tard. Les notes poden contenir text, enllaços, imatges (fins i tot reconeixen el text en una imatge!) i es poden ordenar en carpetes i amb etiquetes. Hi ha un motor de cerca que funciona molt bé per a cercar entre les nostres notes quan les necessitem.

Jo personalment és l’eina que faig servir per a recollir notes que amb el temps es converteixen en articles de Betes i Clicks. El principal avantatge és que es pot utilitzar de mil maneres, depenent del que necessitem per a organitzar-nos. Us recomano que llegiu els articles de ThinkWasabi sobre Evernote (aquest és un blog excel·lent sobre productivitat per als que no el conegueu).

4. Cozi

Cozi és una aplicació online gratuïta que funciona com un organitzador familiar. És la versió digital del calendari de la cuina, on es recullen les excursions de l’escola, les reunions a Madrid, les classes de piano, que fa falta comprar llet…, tots els calendaris de la família recollits i actualitzats en un mateix lloc i accessibles des de qualsevol ordinador i des del móbil. A casa som dos i el gos, però ja m’estic plantejant de provar-ho…

5. Doodle

Doodle és una web que et permet crear enquestes per a triar un horari per a un esdeveniment en el que participen diverses persones. L’eterna pregunta de “quin dia i hora li va més bé a tothom?” resolta de forma fàcil amb una web que només fa això i ho fa bé. Només has d’enviar l’enllaç als convidats i tothom pot votar quan li va millor, menys feina per a l’organitzador i menys mal de caps.

6. Ta-Da Lists

D’aplicacions per fer llistes de tasques n’hi ha un munt però us en recomano una per senzilla i fiable: Ta-da lists. Hi pots crear múltiples llistes de tasques pendents (to-do lists), anar-les marcant quan les completis (quin plaer que dóna fer-ho…), compartir-les, fer-les públiques… i evidentment accedir-hi des de qualsevol ordinador i des del móbil.

Una altra aplicació de llistes molt recomanable (però potser una mica més complexa i completa) és Remember the Milk (el nom i el logo són genials i està disponible en espanyol).

7. Trackclass

Tracklass és una eina d’organització online especialment dissenyada per a estudiants. L’aplicació té un disseny molt agradable i inclou: un calendari per a totes les classes, entregues, exàmens, etc., alertes i recordatoris per que no se t’en passi ni una (que bé m’hauria anat quan estudiava…), un apartat per prendre i guardar-hi tots els apunts i la possibilitat d’adjuntar documents per a futura referència. Molt completa i accessible des de qualsevol ordinador. Ja no teniu excusa quan arribin les notes…

8. Mindmeister

Mindmeister és una aplicació online per a crear “mapes mentals”. Hi ha una versió gratuïta que et permet crear fins a 3 mapes, exportar-los, compartir-los i publicar-los a la vostra web. Una manera pràctica de recollir i organitzar idees que cada vegada més gent utilitza. Pots treballar offline i des de qualsevol navegador o el móbil. Aquesta eina està disponible en espanyol.

9. Diigo

Diigo és una una aplicació online que serveix per a organitzar qualsevol treball o projecte de recerca. Podem guardar-hi enllaços, destacant els fragments clau (subratllant en fluorescent), amb anotacions, per temes, compartir tota la informació, colaborar… L’he utilitzat per recercar algun tema i tinc la sensació que no n’he sabut treure tot el profit, suposo que perquè té tantes opcions que l’has de dominar una mica per a gaudir de tots els seus avantatges.

10. Listhings

Finalment us porto Listhings, un “taulell de suro virtual” molt pràctic per a organitzar, estructurar i gestionar qualsevol tipus de projecte i accedir-hi des de qualsevol lloc. Permet afegir-hi anotacions de diferents mides, editar-les, canviar-les de color i de mida… Tot amb un disseny molt atractiu que recorda un taulell de suro de tota la vida… però sense necessitat de recórrer a les xinxetes! Tota una troballa, ja estic pensant quin us donar-li!

Espero que us hagin agradat les recomanacions! Si en teniu més, com sempre deixeu-les als comentaris per a compartir-les amb la resta de lectors. Gràcies! 😉