Avui us porto un nou recull d’enllaços útils (ja n’he fet un per viatgers, per lectors i pels que us agradi cuinar). Aquest cop toca el cinema, un tema que personalment m’encanta (i a qui no?) i que gràcies a la xarxa tenim més possibilitats que mai de gaudir-ne. Espero que us serveixi per triar quina serà la pròxima peli que veureu: 😉

1. IMDB

La “mare de totes les webs” de cinema, la “Internet Movie Data Base”. Es tracta d’una base de dades que recull totes les pel·lícules i dades de qualsevol persona que hagi participat en una producció cinematogràfica o de televisió. Hi pots veure una fitxa detallada per a cada film, cada sèrie de TV, actor, director i fins i tot personatges de ficció. A banda de poder resoldre els típics dubtes que sorgeixen en les converses entre amics (de quin any era aquella peli? en quin altre lloc he vist aquesta actriu abans?…) hi ha una gran comunitat d’usuaris que participen en fórums de discussió i que puntuen les pel·lícules. Per experiència, us puc dir que normalment la puntuació d’IMDB és molt fiable!

 

2. FilmAffinity

És una (de moltíssimes) xarxes socials sobre cinema. La gràcia d’aquesta és que va ser creada fa uns anys per uns emprenedors espanyols i que per tant està en castellà i adaptada al ritme d’estrenes i éxits de l’estat espanyol. La idea és que cada usuari puntuï les pel·lícules que més li agraden, creeï llistes i vegi recomanacions (com més pelis puntuïs, més encertades seran). He sentit dir que les recomanacions són molt bones, i té una funcionalitat que et troba “ànimes bessones”, persones amb gustos similars als teus.

 

3. Rotten Tomatoes

Aquesta web americana (el nom del qual ve de la “tradició” de tirar tomàquets podrits als mals actors) s’ha convertit en un referent per als que busquen repassar les crítiques publicades sobre una certa pel·lícula en els diferents mitjans de comunicació (sobretot americans, és clar). A banda de recollir tots els comentaris del crítics de cinema, també fa una “mitja” en forma de percentatge que determina la bona (o dolenta) rebuda que ha tingut l’estrena.

 


4. Jinni

Es tracta d’un cercador de cinema que utilitza un model que intenta desxifrar la genètica d’una pel·lícula que depèn de diverses característiques: génere, tema, to, autor… Permet trobar suggerències i recomanacions cinematogràfiques sobre qualsevol paraula clau. M’agrada especialment com es mostren els resultats de manera visual:

 

5. Cine.cat

Evidentment no em podia deixar el “primer portal en català de cinema, fet per i desde Catalunya”. És un lloc perfecte per estar al dia de tot allò relacionat amb els 7è art i, evidentment, en català. M’agrada molt com aprofiten les xarxes socials, tenen presència a Facebook i a Twitter, i el fet que tot sovint organitzen sortejos i concursos amb premis per als que els envien comentaris o tweets. Bàsic per al cinèfil català!

 

6. Filmaps

Una altra xarxa social de cinema però aquest cop dedicada a trobar i compartir localitzacions de pel·lícules. Pots buscar on s’ha filmat qualsevol film o quines pelis s’han rodat en una localització determinada, i contribuïr a la comunitat si saps alguna dada nova. N’he trobat una altra de similar i espanyola, però sembla més recent i no té tants continguts encara: movieandgo.com

 


7. The Auteurs

Aquesta web és una de les més xules que m’he trobat quan feia recerca per fer aquesta entrada. Crec que a partir d’ara la visitaré sovint. Es tracta d’una xarxa social/base de dades/portal de cinema centrat en el cinema més “intel·lectual” o de qualitat (i menys popular). Molt de contingut sobre produccions europees, directors japonesos i actors de culte, un disseny impecable (entra pels ulls!) i el millor de tot: un munt de pelis disponibles per veure de forma gratuïta a través d’Internet. Imprescindible.

 


8. Filmaster

Aquesta xarxa social per a amants del cinema té un disseny més atractiu que altres que hem vist i està destinada a aquells que volen participar i conèixer gent al voltant de la seva afició. Una de les funcionalitats particulars que s’hi ofereixen és la possibilitat de crear-hi el teu propi blog de cinema i convertir-te en un crític de referència.

 


9. Classic Cinema Online

Un enllaç imprescindible per guardar als “favorits”, com el su nom indica és un portal de vídeo dedicat al cinema clàssic, on hi podem trobar centenars de títols de films del segle passat (fins i tot cinema mut). Per entretenir-s’hi hores i hores.

 


10. Flickchart

Aquesta web t’ajuda a elaborar les teves llistes de pel·lícules preferides a base de “tests” en què has de triar la teva preferida d’una sel·lecció. Crea rankings per temes, gèneres, dècades, etc… i descobreix-ne que no coneixies.

 


11. The Movie Title Stills Collection

I per acabar us deixo aquesta curiositat, una col·lecció d’imatges de les escenes de títol de centenars de pel·lícules. Una web preciosa on pots consultar per dècada des dels anys 20 fins ara, i veure com han evolucionat els estils i les produccions que s’han estrenat any per any.

En coneixeu algun més que podría ser interessant pels cinèfils? Siusplau compartiu-lo als comentaris! 😉