He decidit seguir amb els reculls d’enllaços útils (ja en vam fer un pels viatgers i per als amants dels llibres) i aquesta vegada toca un tema deliciós (no sabeu la gana que m’està entrant mentre preparo aquesta entrada…). Posaré deu pàgines que crec que són interessants i variades, una mica de tot, que barrejar ingredients i provar coses noves és bona idea 😉

Picture 1

1. allrecipes.com: Aquesta web en anglès és la “mare de totes les webs” de cuina en anglès. Tenen més de 40.000 receptes contribuïdes pels propis usuaris. Funciona com una comunitat i això és el que més m’agrada: per a cada recepta pots llegir un munt de comentaris de gent que l’ha provat i els canvis i modificacions que hi han fet. Seguint les instruccions i tenint en compte els comentaris tot sempre surt perfecte!

Picture 4

2. Tastespotting: quedeu avisats que aquesta pàgina és addictiva. Es tracta d’una web que recull imatges de menjar de blogs i webs de tot el món, recollides de les suggerències dels lectors. Una galeria de fotos que t’entra pels ulls i que enllaça sempre amb la font original de la imatge on sovint trobem la recepta. Des que la tinc al meu lector d’RSS recullo receptes compulsivament. Mireu, un exemple del que hi trobareu:

Picture 3

Picture 5

3. Club de Cuines.cat: un portal en català que recull tot el contingut dels programes de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio. Receptes, videos, blogs, concursos… no hi falta de res! Si sou fans de l’Isma, caçadors de bolets o aficionats a les cuines exòtiques que surten a Karakia (com jo!) no us ho perdeu.

Picture 7

4. The Cook’s Thesaurus: en anglès, el diccionari de sinònims del cuiner. Com el seu nom indica aquí podem trobar els substituts per a qualsevol ingredient. Una eina força útil per quan t’adones que se t’ha acabat alguna cosa o tens una recepta que demana coses que a casa nostra no són fàcils de trobar. També us recomano aquesta altra, perquè mai sobren les opcions: Gourmet Sleuth cooking dictionary

Picture 8

5. Twitter de Gallina Blanca: poso aquest enllaç perquè em sembla una iniciativa excel·lent per part d’una marca ben coneguda de menjar. El millor és que no només pengen receptes i enllaços a la seva web, sinó que responen a preguntes, participen a Twitter i fan comentaris sobre temes diversos, és a dir que es nota que hi ha una personal “real” a darrera i això em sembla fantàstic.

Picture 9

6. Planeta de Cuines: una descoberta recent per mi i una genial porta d’entrada a la blogosfera culinaria catalana. Aquesta web és un meta-blog que recull enllaços de diversos blogs de cuina, la majoria en català. M’encanta! I si voleu més enllaços a blogs catalans sobre cuina (no ens enganyem, ens agrada aquest tema a casa nostra), aquí trobareu tots els que vaig recollint (ja n’hia més de 50): blogs de cuina en català.

Picture 10

7. Foodista.com: Una wikipedia del menjar que tothom pot editar i contribuir-hi! Informació sobre ingredients, receptes, suggerències d’acompanyament. Una bona idea i un munt de contingut.

Picture 21

8. Directo al Paladar: Un blog de renom en castellà, de l’empresa Weblogs (que tenen blogs sobre moltíssims temes diferents). En aquest, diversos autors comparteixen entrades sobre gastronomia i cuina que van molt més enllà que les receptes (encara que de receptes també n’inclouen i algun vegada n’he fet!)

Picture 22

9. Food.com: Una aplicació web interessant que encara està en beta (has de demanar invitació per provar-la però te l’envien de seguida). Et permet buscar receptes de diversos llocs a Internet des d’un únic cercador i guardar-les a la teva pròpia “caixa de receptes”, on també pots afegir receptes pròpies i compartir-les. Tinc curiositat per veure si resulta pràctica perquè tinc les receptes escampades per tot arreu i m’aniria perfecte organitzar-les i centralitzar-les

Picture 25

10. TasteBook.com: finalment us deixo un enllaç a una web que et permet crear el teu propi llibre de receptes personalitzat. Pots triar d’un munt de receptes existents (per temàtiques, etc…), personalitzar-ho tot (títol, portada, …), posar-hi fins a 100 receptes (que a més es poden posar i treure com en una carpeta d’anelles) i el millor, afegir-hi receptes teves. Em vénen al cap un munt d’idees de regals que es poden fer amb això, o simplement fer un recull dels teus plats preferits… o documentar els plats estrella de la iaia! 😉

Picture 23

Bé espero que us semblin útils i com sempre, si en coneixeu més que siguin interessants deixeu-los als comentaris! Au i ara a menjar que es refreda!