Fa uns dies, Google va llençar una “campanya” per motivar als usuaris de Gmail a aprendre a treure’n el màxim profit. La veritat és que Gmail és el servei de webmail més complet que hi ha, i, a banda de les seves característiques diferenciadores més evidents (el disseny, l’espai disponible, la manera en que s’organitza en “converses”,…) hi ha un munt d’avantatges que molts encara no utilitzem, per què els desconeixem o per què ens fa mandra averiguar com fer-ho.

El que ha fet Google és proposar una sèrie de tècniques dividides en 4 nivells “ninja”: cinturó blanc, verd, negre i “Gmail master”

Picture 20

Cada nivell d’aquesta nova “art marcial” inclou uns deu consells que van del més evident però que potser hem obviat a tècniques avançades com algunes “dreceres” per realitzar accions només utilitzant el teclat. Si voleu veure la llista completa aneu aquí, a Betes i Clicks en destaquem algunes:

1. Organitzar els emails fent servir les etiquetes de colors: molt pràctic quan volem tenir tots els mails sobre un tema fàcils de trobar. Per exemple, si planifiques un viatge, pots etiquetar igual tots els mails de reserves confirmacions, etc… Més informació aquí

colored-labels-inbox

2. Fes servir les llistes de tasques per organitzar-te: aquesta és una funció de “labs”, les funcions de prova, algunes de les quals són molt útils, com aquesta. Més informació a la opció de Configuració, a la pestanya Labs.

tasks

3. Utilitza el teclat per anar més ràpid: admeto que aquesta és la meva assignatura pendent. Amb una mica de pràctica podem navegar més ràpidament per la nostra safata d’entrada utilitzant el teclat. Cal anar a la opció de Configuració i a la pestanya de general seleccionar la opció “Activa les dreceres del teclat” i desar els canvis al final de la pàgina

Picture 21

Hi ha moltes dreceres diferents, podeu veure la llista completa aquí, les més bàsiques: “c” per composar un email nou, “o” per obrir un missatge, “p” per obrir el missatge anterior, “j” per al de després…

keyboard-shortcuts

A banda d’aquestes tres que destaquem, hi ha moltes funcions interessants però més complexes que intentarem anar detallant en entrades posteriors, ben il·lustrades pas a pas com ens agrada fer.

I vosaltres, quina tècnica ninja utilitzeu per a fer més eficient el Gmail??