L’altre dia ja vaig comentar que els Premis Blocs Catalunya eren una manera fantàstica de trobar i conèixer nous blogs en català per seguir. Com que s’hi han apuntat més de 600 participants (incloent-hi Betes i Clicks), n’hi ha de tota mena per triar i remenar. He decidit fer un cop d’ull a les diferents categories i de tant en tant fer una entrada recomanant-ne alguns i algunes entrades que m’hagin cridat l’atenció.

En aquest cas he començat per la categoria dels blogs corporatius, no els he vist tots ni molt menys, però això només pretén ser una mostra del que hi he trobat. Si voleu fer vosaltres mateixos un repàs, aquí trobareu la llista sencera d’aquesta categoria.

Aquest blog sobre responsabilitat social corporativa o de les empreses m’ha semblat molt interessant. Està molt centrat en aquest tema concret i el tracta en entrades freqüents i en profunditat. Em sembla una bona font de notícies d’actualitat per als empresaris i emprenedors o qualsevol que li interessi aquesta part social de la gestió d’empreses. M’ha agradat especialment la sèria d’entrades etiquetades “bones pràctiques” i “males pràctiques”, amb un munt d’exemples de com ha de ser (i com no) les accions de responsabilitat social. L’exemple més recent: el cas de la operadora móbil Mobicat.

Picture 2

El grup 99 sembla ser una colla de gent que es reuneix de tant en tant per a fer tertúlies sobre història. Trien llibres per llegir en comú, publiquen articles i entrevistes sobre temes relacionats i fan propostes d’activitats que poden interessar als aficionats a la història del nostre país. Ara ja han acabat la temporada i fins a l’octubre no tornen les tertúlies però de tota manera és una font fantàstica d’enllaços a altres webs i blogs sobre història per als que us interessi el tema. Em va fer molta gràcia aquest vídeo d’un anunci dels 60 que hi van penjar en una entrada recent:

Aquest és el blog del casal de joventut de Sant Feliu de Llobregat. El que m’ha agradat més és que no només parla de les activitats que es fan al centre (com solen fer molt blogs similars) si no que hi publiquen amb força freqüència notícies i temes d’actualitat que interessen als joves, especialment en relació amb les noves tecnologies. Un exemple molt bo és aquesta entrada on recullen algunes dades i unes guies sobre privacitat a Internet per Joves molt i molt interessants!

SANT FELIU ES JOVE copia

Un altre blog curiós és el de l’empres Vabau, que ven contes i ninos reciclats, concretament uns peixets de tela que són una monada (a banda de la tecnologia les coses fetes a mà són una de les meves debilitats, però ja en parlaré un altre dia 😉 ). Al blog expliquen les novetats de l’empresa, a quines botigues pots trobar els seus productes i tot el relacionat amb els seus “ninos” (que tenen veu pròpia!)

DSC06169

Finalment us deixo un blog que també participa a la categoria de corporatius i tracta sobre l’alimentació i la salut. Em sembla una web boníssima que ja he afegit a la meva llista de blogs de cuina que llegeixo sovint. Concretament em sembla molt interessant tenir informació sobre menjar sa però des de la perspectiva de la cuina quotidiana catalana, i basada en els ingredients que acostumem a menjar aquí. Hi ha articles de tota mena, des de notícies, trucs o receptes de la iaia però el més pràctic per a mi ha estat la llista de menús de carmanyola (el tupper 😉 ) per a “menjar sa i equilibrar la butxaca”.

Picture 3

Us recordo que Betes i Clicks també es presenta als Premis Blocs Catalunya a la categoria de tecnologia. Si voleu votar-nos (ho podeu fer un cop cada dia!) només heu de clicar sobre la imatge:

Picture 2