Recentment he llegit una notícia una mica curiosa i sorprenent: hi ha un projecte per portar la història de Facebook a les pantalles de cinema. Concretament qui està darrera de la original idea és Aaron Sorkin, un guionista reconegut (Algunos hombres buenos, La guerra de Charlie Wilson, …)  i creador de sèries de televisió d’èxit com The West Wing.

Sembla que darrera la història de la fundació de la comunitat i l’empresa hi ha una trama de traició, diners, ambició i fins i tot sexe (!!??). Vaja, que el bilionari més jove del món (ahir va fer 25 anyets!!) sembla ser tot un angelet…

markzuckerberg

Com no podia ser d’altra manera, llegim via TBDC que els impulsors del projecte han creat un grup a Facebook per discutir els seus plans i aprendre dels usuaris: Aaron Sorkin & The Facebook Movie. Per als que no veieu clar com es pot escriure un guió sobre una web, hi he trobat aquesta aclaració escrita pel mateix Aaron Sorkin responent a un usuari que li deia que no li agradaven les xarxes socials:

Comparteixo algunes de les vostres preocupacions en relació amb les xarxes socials (tot i que estic disfrutant interactuant amb els que visiteu aquesta pàgina). Aquesta pel.lícula anirà sobre la invenció de Facebook – sobre com un estudiant universitari de segon curs es va convertir en el bilionari més jove del món creant una empresa des del seu dormitori que va créixer fins a la mida de la CBS en pocs mesos. No cal que t’agradi la bomba atómica per veure una pel·lícula sobre el Projecte Manhattan oi?

En resposta a tot això, Mark Zuckerberg, el fundador de Facebook i, sembla ser, futur personatge protagonista del film, ja ha enviat una circular als seus col·laboradors actuals i passats demanant-los que “s’abstinguin de comentar amb tercers” informació interna de l’empresa. Ai ai… què amaguen?? 😉

Què us sembla? L’aniríeu a veure? Jo no sé què dir-hi, la veritat… almenys no serà una seqüela o un remake!