Des que vaig començar a escriure aquest blog he anat recollint totes les curiositats que he vist publicades sobre usos originals, extranys i directament frikis de Twitter. Repassant la llista i seleccionant els que més m’han cridat l’atenció, he decidit que un dilluns post-pont com avui era el dia perfecte per a compartir aquesta llista de 10 curiositats “via Twitter”, ordenades de menys a més friki (així que us recomano que llegiu fins al final! 😉 ):

1. Pregàries i sermons via Twitter

D’una banda llegim que l’església catòlica d’Irlanda demana als seus fidels que “comparteixin pregàries via SMS, Twitter i email” i d’altra tenim l’església Trinity Church (@twspassionplay) que va twittejar el Divendres Sant la passió de Crist (més informació)

2. Cirurgia via Twitter

artsurgeonscnnL’hospital americà Henry Ford (@HenryFordNews), ha començat recentment a twittejar algunes de les operacions que s’hi duen a terme, com a manera de compartir amb altres metges, estudiants de medicina i curiosos, les seves tècniques quirúrgiques més avançades (més informació)

3. Tast de vins via Twitter

Resulta que els tasts de vins virtuals s’estan posant de moda, i Twitter és una de les eines que estan utilitzant alguns com Twitter Taste Live (@tastelive), organitzant esdeveniments en temps real durant els quals els participant tasten uns vins concrets i comparteixen comentaris i preguntes (més informació)

4. Forn de pa via Twitter

croissantUna fleca a Londres, The Albion (@albionsoven), avisa els seus clients via Twitter quan hi ha pa, pastes o pastissos recent sortits del forn, acompanyant la informació de fotografies suggerents. Com a detall curiós, no ho fan a través d’un ordinador de forma manual, sinó a través d’un panell automàtic que han instalat a la cuina i que es comercialitza per a altres negocis similars que vulguin twittejar les novetats. (més informació)

5. Propostes de matrimoni via Twitter

Amb els que els agrada als americans demanar en matrimoni a les seves parelles de les formes més extranyes i “originals” (un anell dins el pastís de xocolata al restaurant, al descans del partit de bèisbol…) era d’esperar que començarien a fer-ho via Twitter. Ja ho han fet com a mínim dues parelles, i pel que sembla una d’elles fins i tot està considerant twittejar la cerimònia! (més informació)

6. Plantes via Twitter

botanicalls_kit_in_plant_250Per als amants de la jardineria i les últimes tecnologies, ara teniu la possibilitat de comprar un kit (o de fer-lo vosaltres mateixos si sabeu programar) que permeti a les vostres plantes twittejar per avisar-vos de que necessiten que les regueu. Aquí teniu  un exemple d’una planta twittera: @pothos (més informació)

7. Mims via Twitter

Per què sempre hi ha algú a qui se li ocorren les idees més extranyes, també podem trobar a Twitter un mim. Podeu seguir-lo a @TheMime, evidentment no podreu sentir-lo… ni llegir-lo: tots els seus tweets són silenciosos punts suspensius.

8. Pensaments via Twitter

090420-coslog-twitbrain-hmed-140phlargeJa sé que ja hi ha mols que twittejen el que pensen (i molts que twittejen sense pensar) però la novetat és que un estudiant de la Universitat de Wisconsin ha desenvolupat un aparell que et permet fer-ho a través de les ones cerebrals, sense teclejar ni parlar (@uwbci). Ara mateix només és un invent friki, però en un futur pot tenir moltes aplicacions pràctiques per a persones amb problemes neurològics que no es poden comunicar normalment (més informació)

9. Embaràs via Twitter

Un futur pare i inventor de NY ha desenvolupat un aparell, el Kickbee que, connectat a la panxa de la seva dona embarassada l’avisa quan el seu futur nadó fa “patadetes”. D’aquesta manera afirma, l’invent el permet participar físicament en el coneixement sobre el desenvolupament del fetus que fins ara només perceben les mares. Per als que us ho estigueu plantejant, es tracta d’un projecte acadèmic i de moment, no es pot comprar (més informació).

10. Flatulències via Twitter

Si, no podia ser de cap altra manera i el número 1 de curiositat via Twitter havia d’anar sobre pets. Podem trobar en aquesta web, les instruccions completes per a que la nostra cadira twitteji quan detecta “gasos naturals”, tal com fa ja @officechair. Ja us aviso que no sembla un procés fàcil i que, a diferència dels altres exemples, no li he trobat encara utilitat pràctica. Si ho poseu en pràctica i n’hi trobeu, siusplau feu-nos-ho saber als comentaris!

picture-1

Via (entre d’altres) Trendhunter, No puedo creer que lo hayan inventado y Microsiervos

Si us interessa aquesta entrada i voleu saber més sobre Twitter us recomano que llegiu aquests articles que hem publicat anteriorment: