Avui us porto un recull de portals de vídeo “diferents”, pàgines on trobar contingut  interessant, educatiu, inspirador i, per dir-ho d’alguna manera, de caràcter una mica més “intel·lectual” que la majoria de vídeos que podem trobar, per exemple, a You Tube. Us aviso ja que en aquestes pàgines si sou curiosos com jo, hi pots perdre hores… però almenys seran profitoses! Malauradament tots els vídeos estan en anglès, però segons com, pot ser una manera excel·lent de practicar l’idioma i a sobre, aprendre coses noves.

1. Academic Earth

Academic Earth és un portal que recull vídeos acadèmics, de classes magistrals i cursos universitaris (en alguns casos assignatures senceres!!) de diverses institucions americanes. Hi podem trobar contingut sobre matèries molt diverses, com per exemple, des d’una classe sobre la crisi financera a un curs d’àlgebra, un altre sobre la novel·la americana o un d’introducció a la psicologia. Hi ha més de 1500 vídeos disponibles, molts dels quals es poden descarregar. També hi ha funcionalitats que permeten compartir els continguts, puntuar, guardar els preferits i subscriure’s per rebre les novetats via email o RSS (Nota: si vols saber com fer servir l’RSS per seguir pàgines i blogs llegeix aquesta entrada)

picture-39

2. TED

TED significa Technology, Entertainment, Design i és el nom d’una conferència que es celebra anualment des del 1984. Des de fa un parell d’anys, totes les ponències que s’hi presenten es penjen gratuïtament a la xarxa sota el lema “idees que val la pena compartir”. Els protagonistes són gent de perfils molt diferents que expliquen punts de vista i idees innovadores i inspiradores. Des de la pàgina principal podem navegar a través dels vídeos, agrupats per temes i segons la rellevància i popularitat que han tingut. Si no sabeu per on començar, us recomano aquesta sel·lecció de les 10 ponències més populars. També hi ha diverses opcions per subscriure’s als vídeos, compartir-los i baixar-los amb diferents formats per a veure des de l’ordinador o un reproductor d’mp4.

picture-43

3. FORA.tv

I per últim, FORA.tv és un portal que recull tota mena de vídeos de conferències, xerrades i altres tipus d’esdeveniments similars també cobrint tota mena de temàtiques. Una de les funcions més interessants d’aquesta pàgina és que els vídeos estan dividits en fragments segons els punts que es van tractant, amb enllaços a cada part i fins i tot destaquen per a cada vídeo els fragments més interessants a l’opció “highlights. Evidentment també es poden compartir, comentar, subscriure’s, etc…

picture-53

Espero que us semblin interessants aquests enllaços, i si trobeu algun vídeo en aquestes pàgines que voleu recomanar, digueu-nos-ho als comentaris!