picture-12Spotify és l’aplicació “de moda” d’aquests últims mesos. I és que no n’hi ha per menys: registrant-se a la web i descarregant-se una aplicació a l’escriptori (disponible per a Windows i Mac), podem tenir accés immediat a un catàleg enorme de música que es pot escoltar a través d’Internet via streaming (la tecnologia que ens permet per exemple reproduïr vídeos a YouTube o escoltar cançons a MySpace). La idea és que cada vegada més, els aficionats a la música estarem més interessats a tenir-hi accés que no pas a “posseïr-la”. És l’últim pas de l’evolució del vinil al cassette al cd a l’mp3 a… res, música en format intangible via Internet!

Per poder utilizar aquest servei, només cal registrar-se a la web de Spotify (al nostre país encara ens demanen una invitació, però si demaneu a coneguts, segur que en podeu aconseguir una fàcilment… ACTUALITZACIÓ: Ens avisa en @davidrovirosa via Twitter que, com expliquen al Bloc dels Oients de Rac1 podem registrar-nos sense invitació anant a aquesta adreça 😉 ) i descarregar-se el programa a l’ordinador. La versió gratuïta té publicitat (poca per ara, alguns banners i petits missatges d’àudio), i l’empresa ofereix també una versió de pagament per subscripció (per 9,99€/mes) o un “passi de dia” per 0,99€.

picture-21

Un cop descarregat, instal·lat i obert el programa, veurem el que sembla una versió en negre del popular iTunes:

picture-31

Des de la caixa de cerca a dalt a l’esquerra podeu buscar cançons, artistes, àlbums… I escoltar-los sencers! Per exemple:

picture-41

Com podeu veure el catàleg és força complet i una mica eclèctic en quant a sel·lecció disponible: hi podem trobar música en català poc coneguda (com els Delên, que aprofito per recomanar) però en canvi dels Beatles només hi ha versions instrumentals. Tot plegat depèn dels pactes que l’empresa va fent amb les diferents discogràfiques i entenem qua mica a mica s’anirà completant la oferta. L’altre dia em van comentar que fins i tot hi ha gravacions de l’Eugenio…i ho corroboro! Saben aquell que diu… :-)

Una altra funcionalitat que crida l’atenció és la ràdio, on podem triar fàcilment una dècada, un estil, etc… per tal de configurar una llista de reproducció constant adaptada al nostre gust:

picture-5

Us recomano que ho proveu, crec que és un nou servei molt interessant i caldrà tenir-lo en compte pel que fa al futur de la indústria musical. Si en voleu saber més, us recomano aquesta entrada al blog Genbeta que en detalla els punts forts i febles i aquesta entrevista a El País amb Daniel Ek, un dels fundadors.