Una de les possibilitats de Twitter és compartir un enllaç a una fotografia, per exemple, del que estem fent o veient en un moment concret. La pròpia pàgina de Twitter no ens permet fer-ho directament però existeixen tota mena de serveis complementaris per a poder-ho fer, tant des de l’ordinador com des del móvil. Jo us parlaré d’uns serveis en particular, per cap altre motiu que són força populars, que són els que he provat i crec que són prou senzills i interessants per a tothom.

Com compartir una foto des de l’ordinador

picture-11El primer escenari possible és que tinguem una foto a l’escriptori del nostre ordinador i que volguem compartir-la a través de Twitter. Per això utilitzarem TwitPic, un servei que podem utilitzar des de qualsevol ordinador a través de la seva web. Només entrar-hi veureu una funcionalitat bastant “xula”: la possibilitat de veure com es van actualitzant en temps real i sobre un mapa les fotos que els usuaris del servei van penjant.

picture-61

A la dreta del mapa veureu que podeu introduïr el vostre nom d’usuari i contrassenya de Twitter per tal de poder publicar-hi una foto. Nota: hi ha qui considera que no és segur haver de donar el teu nom d’usuari i contrassenya a un servei extern a Twitter, i en general, no ho aconsellaria. Ara bé, en alguns casos és necessari per a poder utilitzar els serveis complementaris així que jo us diria que us assegureu sempre abans de que el servei és legítim. Hi ha hagut casos de robatoris de comptes, però en principi, tots els serveis que us recomanaré són molt utilitzats i ben considerats. Com sempre a Internet, de tant en tant ens cal parar a pensar qui hi pot haver a darrera.

Un cop dins, cliquem sobre la opció “Upload photo” de la barra superior:

picture-101

S’obre un formulari on hem d’introduïr la imatge, opcionalment, informació adicional que volguem afegir (on es va fer la foto, etiquetes…) i finalment un missatge per acompanyar la foto quan es publiqui al nostre Twitter.

picture-7

Un cop hem premut el botor enorme de “Post it”, ens avisa que ja ho hem aconseguit, la foto s’ha penjat i publicat al nostre Twitter. Podem seleccionar l’enllaç per veure la foto (view photo) o per veure només el nostre nou missatge (view Twitter status). Per exemple:

picture-9

Continuarà…

Pròximament explicaré com penjar photos des de l’iPhone

[Per cert, si algú té curiositat en veure quina foto vaig penjar podeu veure-la aquí ;-)]